ABOUT ME


Nama saya Hamimah Hamdan (nama penuh dirahsiakan) yang bermaksud 'Teman Karib' atau lebih dikenali sebagai Ima Hamdan. You'll can call my short name, Ima. Makna nama yang indah dan nama diberi oleh Abah saya sendiri yang dapat melalui mimpi. Special right? ;) Dan terima kasih kepada mama saya kerana sudah melahirkan saya pada 11/12/1996 di Hospital Sabak Bernam, Selangor yang juga merupakan Hari Keputeraan Sultan Selangor.


Saya merupakan bekas pelajar di Tadika An-Nur, Simpang Lima, Sungai Besar pada umur 6 Tahun pada tahun 2002 dan darjah 1 di SK Simpang Lima, Sungai Besar pada tahun 2003. Kemudian berpindah ke SK Bukit Badong, Bestari Jaya dari darjah 2 hingga darjah 6 pada tahun 2004 hingga 2008. Sekolah menengah di SMK Raja Muda Musa, Bestari Jaya dari tingkatan 1 hingga tingkatan 5 pada tahun 2009 hingga 2013. So, hello kepada sesiapa yang mengenali saya atau satu sekolah dengan saya! Berjumpa lah kita di sini ;)


Alright, this is my siblings semasa kami tinggal di Taman Seri Indah, Sungai Besar, Selangor. Saya anak bongsu daripada 4 beradik. Of course lah anak manja dan ada nama manja sendiri yang mama bagi! *dirahsiakan* :P Tapi, saya bukan anak manja yang nak apa semua dapat macam budak sekarang. Rotan dah jadi kawan baik dah masa kecik-kecik. Hukhuk >,<


How about me?

Saya sebenarnya seorang yang pemalu tetapi hakikatnya saya friendly! Cuma saya malu nak tegur orang dulu kalau yang tak kenal. Saya ada ramai kenalan. Saya jenis yang suka kawan yang sempoi, sporting, tak terlalu serious, tak terlalu layan emosi sangat, jenis yang rilek-rilek lah orang kata. Sebab mereka, saya jadi friendly :) So, jangan kata saya sombong okey? Orang kata tak kenal maka tak cinta. Dah kenal nanti jatuh cinta. Eh eh :P

Lagi satu, cemburu dan saya berpisah tiada. Ramai yang tak tahu tentang ni sebab saya tak pernah tunjukkan rasa cemburu tu. Memang saya kuat cemburu tak kira dengan siapa pun sama ada family, kawan, bestfriend, cousin, atuk, nenek semua lah. Segala perkara yang saya rasa terpinggir atau diabaikan memang perasaan tu akan datang! Don't ask me why because I don't know why. Hehehe

Oh, lupa nak bagitahu. Saya seorang yang kidal! Bangga sebab dalam satu masa boleh buat dua benda like tangan kanan makan sambil tangan kiri buat kerja lain. Hahaha *krik krik* Ada geng tak? xD Komen sikit nak tengok. Hihi



Apa yang saya suka?

Saya suka menyanyi walaupun suara kelaut, suka menari tapi tak suka menari yang lembut-lembut, suka main alat muzik such as piano, gitar, ukulele, drum tapi semua tu tak pernah main betul-betul sebab bendanya tak ada (main application online je), suka jalan-jalan walaupun takde arah tuju, suka aktiviti sukan dan riadah dan aktiviti lasak macam climbing, rollerblade, ice skating dan sewaktu dengannya (tapi semua tu tak pernah main, sedih), suka makan pedas, suka makan makanan kampung like 'ulam', suka makan ayam tapi tak suka makan ikan, suka makan chocolate, cheese, kek & cookies, suka menaip dan banyak lagi lah kalau nak bagitahu kat sini. Last sekali saya suka awak! Hahaha :P

Okey lah, itu saja yang saya nak ceritakan. Kalau nak kenal lebih dalam atau ada apa-apa pertanyaan, boleh lah contact saya di bawah ni :) Terima kasih!

FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE PLUS
INSTAGRAM
TELEGRAM ( @Miss96 )

Labels: , , , , , , , , , ,