FLOWER GARDEN AT THE VILLAGE



Hai everybody! Haritu balik kampung sebab nak sampaikan hajat embah. Embah suruh bawak dia pergi beli bunga, baja, pasu, macam-macam lah. Amboiii macam tak cukup je bunga kat laman tu. Hahah! Biasa lah, kalau orang dah suka bunga, memang tak boleh nak dihalang. So, saya nak kongsi sikit dengan rakan-rakan blogger 'Taman Bunga' di rumah embah dan atuk saya :D

Sebenarnya, saya sorang je yang kena bawak embah. Tapi, kebetulan abang saya Amim Najmie ni cuti. Dia lah jadi mangsa driver, saya jadi PA je kat sebelah. Hihihi :P Okey, sebelum tu nak bagitahu sikit. Kampung kami dari rumah lebih kurang 1 jam je (Ijok, Kuala Sleangor - Sungai Besar). That's why bila-bila je boleh balik kalau free. Hehehe dekat je kan? :) Orait, sambung...


Selfie sikit! Comel tak embah saya? Comel macam cucu nya kan? Ehh! :P
Lalalalaalalalaaaaaa xD



This is my 'Atuk' ! Haaa atuk ikut je kata cucunya. Senyum sikit atuk! :)
Tadaaa :D Everytime sweet tengok embah dengan atuk, hihihi

Sebenarnya, time ni tengah on the way pergi rumah anak buah embah sebab dah lama tak pergi katanya. Dah alang-alang ada orang bawak, embah teringin nak pergi sana. So, petang sikit baru kita pergi beli bunga eh embah? ^_^


Sementara embah dengan atuk menyembang, saya pun duduk lah dekat kerusi ni. Tiba-tiba ada budak mengendeng gedik-gedik. Ehh manja betul. Masalahnya jantan. Manja ke menggatal? Hahah apa-apa pun, awak comel sangattt meow!

Tengok dia pandang, sweet tak. Heheh, dia pun nak berselfie jugak. Suka sangat duduk atas riba pastu panjat-panjat kat bahu sibuk nak cium >_<


Opssss! Adegan 18sx, jangan tengok. Meoww! Anak dara orang tu kau kerja kan. Amboii, orang buat muncung je dia cium betul-betul. Bertuahhh -_-

Hahaha jangan tengok lama-lama. Meow ni gateyyy >,< Jealous nanti meow kita kat rumah ni nampak. Hiks ~.~




Haaa sebelum balik rumah, embah sempat lagi mintak bunga dekat anak buah embah tu. Hahaha hampir semua nak dipetik nya. Kalau boleh agaknya satu laman embah nak bawak. Huhuhu jangan marah yee embah :D

video

See! Kita sempat rakam lagi taw. Hahaha halal ye embah? xD

Sebelum tamatkan cerita, saya nak ajak kawan-kawan semua melawat 'Taman Bunga' ni hehehe. Sesiapa yang nak masuk, bayar singgit eh? Hahah *joke*

Jom layan sekejap video dekat bawah ni. Semoga terhibur! Kita enjoy ~


Dalam video ni, ada dimasukkan sekali masa embah tengah petik bunga dekat rumah anak buah dia. Hihihi



Belanja sikit gambar bunga orkid yang embah beli. Nice kan? ;)

Orait, itu sajalah yang saya nak kongsikan setakat ini. Terima kasih kepada semua yang sudi singgah, baca dan komen! Semoga semua terhibur dengan entry kali ini :) See you soon guys ~

Labels: , , , , , , , , , , ,